Последно предупреждение! Министър размаха пръст на заведенията

Повод е намерението на съсловните организации да съдят мъжа с пържолите

Последно предупреждение! Министър размаха пръст на заведенията | StandartNews.com

Последно предупреждение за заведенията у нас. Министърът на туризма Зарица Динкова размаха пръст на съсловните ресторантьорски организации, че данъчните облекчения за заведенията, които бяха приети заради Ковид-кризата, може да отпаднат през следващата година. Причината - отношението на бранша към клиентите.

Повод за реакцията ѝ стана позицията на Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията, които обявиха вчера, че ще съдят мъжа, който през седмицата разпространи видео в социалните мрежи, в което се вижда, че плаща 490 лв. за три пържоли в ресторант във Варна. Основният проблем е не цената на месото, а това, че в менюто е посочена цена за 100 гр. От Комисията за защита на потребителите уточниха, че ценоразпис за 100 г. е допустим само за много скъпи екзотични риби и други, които клиентът може да види на живо и са въпрос на индивидуална оферта към потребителя.

В разпространена до медиите позиция Динкова призовава асоциацията на ресторантьорите "да преосмисли цялостното си поведение по отношение на клиентите си, както и към по-отговорно отношение към образа на българския туристически продукт".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай