"Рено" изненада пазара! Какво се чака

Подобряват се доставките на чипове

"Рено" изненада пазара! Какво се чака | StandartNews.com

Прогнозите на френският автопроизводител "Рено" (Renault) са, че през настоящата година ще е налице ръст на продажбите на електромобили и спад на цените им въпреки икономическите проблеми, съобщава ДПА.

"От началото на годината регистрираме повишено търсене на електромобили", казва шефът на "Рено" Фабрис Камболив пред специализираното издание "Аутогазет".

Точно  затова той очаква "Рено" да реализира ръст на продажбите на електромобили. За това допринася и подобряването на доставките на чипове, което според Камболив ще свали цените и за производителите, и за крайните потребители.

"Рено" е в процес на трансформация и разделяне на няколко независими дружества. Подразделението за електромобили и софтуер "Ампер" (Ampere) ще бъде отделено през втората половина, след което ще бъде пуснато на борсата.

Очакванията на Камболив са, че спадащите разходи ще направят електромобилите на "Рено" по-конкурентни на пазара. Групата се надява скоро да може да предложи кола на цена от 25 000 евро. Засега новата електрическа версия на модела R5 се рекламира на цена под 30 000 евро, пише БТА

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай