Развиваме пристанищата си с Катар

Развиваме пристанищата си с Катар | StandartNews.com

Развиваме пристанищната си инфраструктура в сътрудничество с Катар. Това стана ясно след среща между премиера Бойко Борисов, министъра на транспорта и съобщенията на Катар Джасим Сейф Ахмед Ал-Сулаити и българския му колега Ивайло Московски. 

Официалната визита на Ал-Сулаити у нас е по покана на родния транспортен министър. Основна тема на разговорите между тримата държавници беше предстоящото подписване на Меморандум за разбирателство между ДП „Пристанищна инфраструктура" и Катарската компания за управление на пристанищата „Муани Катар".

Борисов изтъкна, че документът създава добра база за двустранно сътрудничество по отношение развитието на пристанищната инфраструктура и по-добро взаимодействие между пристанищните администрации.

Премиерът е доволен и от ползотворните разговори между двамата транспортни министри по време на посещението на българска делегация през май 2015 г. в Доха и активизирането на двустранните отношения в тази област. Сключването на меморандума  е израз именно на добрия контакт между България и Катар. 

Засилването на преките контакти между двете страни е от взаимен интерес както в областта на бизнеса, така и в областта на образователните институции и университетите в България, подчерта Борисов по време на срещата. 

По-рано този месец мининстър  Московски обяви, че колегата му от Катар е изявил желание да посети варненското пристанище при посещението си. „По всякакъв начин, по който намерим вариант да си партнираме с тях, ще е добре и за пристанище Варна", увери транспортният министър. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай