Range Rover Evoque стана кабриолет

Range Rover Evoque стана кабриолет | StandartNews.com

Текстилният гюрук се вдига за 21 сек при скорост до 48 км/ч

Land Rover представи първия в света луксозен, компактен SUV кабриолет. Range Rover Evoque Кабриолет съчетава дръзкия дизайн и финес на Evoque с всеобхватни технически характеристики и усъвършенстван сгъваем покрив, за да създаде кабриолет, подходящ за всички сезони.

Като пети член в семейството на Range Rover - и първият кабриолет досега, новият модел съчетава лукса на традиционния Range Rover с отличителен дизайн на 4-местен автомобил и гъвкаво пространство за съхранение на вещи.

В екстериора се отличава усъвършенстваният текстилен гюрук, оформен да създаде ясно очертан силует, верен на оригиналния дизайн. Механизмът му на сгъване под формата на Z се изравнява със задната страна на каросерията, което създава елегантна, изчистена визия в свалено положение. Към момента текстилният гюрук е най-дългият и най-широкият, оборудван на автомобил в продажба. Напълно автоматичният покрив се прибира за 18 сек и може да се вдигне за 21 сек при скорости до 48 км/ч. Когато е затворен, той осигурява високи стандарти на финес със слой звукоизолация, което създава същия интериорен комфорт както при Evoque с 5 врати. Освен това позицията на покрива не се отразява на багажното отделение с щедрите 251 л.
В центъра на купето е изцяло новият 10,2-инчов сензорен екран с висока резолюция на информационно-развлекателната система от ново поколение на Jaguar Land Rover - InControl Touch Pro. Тя предлага навигация от врата до врата и премиум аудиосистема.

Сигурността не е пренебрегната с устройството за защита от преобръщане, което съдържа разгръщащи се ролбари, скрити в каросерията отзад. Устройството разгръща 2 алуминиеви ролбара в рамките на 90 милисекунди в малко вероятната ситуация на преобръщане, за да създаде пространство за оцеляване на пътниците.

Кабриолетът се предлага с пълния набор олекотени, изцяло алуминиеви, 4-цилиндрови бензинови и дизелови двигатели на Land Rover, включително мощния бензинов Si4 с 240 к.с. Дизеловата мощност идва от 2,0-литровите двигатели Ingenium на Land Rover, които осигуряват високо ефективна и усъвършенствана динамика с икономия на гориво до 5,1 л/100 км и CO2 емисии от едва 149 г/км. Evoque Кабриолет разчита на проходимостта на световно ниво на Land Rover и използва същите модерни технологии като версиите Evoque с пет врати и Coupe. Възможността за избор на силови агрегати със задвижване 4х4 се съчетава с 9-степенната автоматична трансмисия на Land Rover, системата Terrain Response, сензори за газене във вода и системата All-Terrain Progress Control.

Range Rover Evoque Кабриолет ще се произвежда в завода на Land Rover в Хейлууд, Великобритания, заедно с версиите с 5 врати и Coupe, и излиза в продажба от пролетта на 2016 г. на повече от 170 пазара в цял свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай