Радостни новини! ЕК планира помощ за бизнеса

Помощ за малкия и среден бизнес

Радостни новини! ЕК планира помощ за бизнеса | StandartNews.com

Днес през Европейския парламент в Страсбург беше представен пакет от облекчения за насърчаване на малките и средните компании в ЕС.  Сред тях са решаване на проблемите на паричните потоци, опростяването на данъчното облагане и намаляването на бюрокрацията, предаде ДПА.

"Той ще направи малкия бизнес по-устойчив и ще му помогне в едно трудно време", заяви еврокомисарят по вътрешния пазар Тиери Бретон, който представи новите мерки.

Малките и средните предприятия съставляват 99 на сто от европейския бизнес, но бавното възстановяване от серия кризи ги изправя пред сериозни предизвикателства, посочва пресъобщението на Еврокомисията, цитирано от ДПА.

Една от мерките, предложени от ЕК, е налагане на 30-дневен срок за изплащане на фактурите, за да се избегнат забавянията и да се подобри паричният поток.

Плановете предвиждат компаниите, опериращи в няколко страни членки на ЕС, да получат възможност да работят само с една данъчна администрация, а не с всички.

Също така се предвижда и сериозно опростяване на доопълнителните административни процедури.

В дефиницията на ЕК за малки и средни се считат компании влизат такива с до 250 служители и оборот до 50 милиона евро.

Някои от предложенията на Еврокомисията все още трябва да бъдат одобрени от някои страни членки и да бъдат допълнително обсъдени и договорени с Европейския парламент.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай