Неделя,

Радостна новина за служителите в администрацията

От: Редакция -
2031
Радостна новина за служителите в администрацията
A
A
A

Правителството в оставка одобри 2,5 млн. лева за увеличаване на възнагражденията на служителите в областните администрации, считано от 1 юли. Това съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет (МС). 

Увеличението на възнагражденията става възможно въз основа на заявено от областните администрации намаляване на числеността на персонала им с 54 щатни бройки.

Средствата са одобрени от Народното събрание при актуализацията на държавния бюджет за 2022 г. Целта е стабилизиране на административния капацитет и мотивацията на служителите, и привличане на качествен експертен потенциал в регионалните структури на администрацията.

Паралелно с процеса на оптимизация, в ход е подготовката за въвеждане на споделени услуги в областта на финансово-счетоводната дейност и прехвърляне на оперативната счетоводна отчетност от областните администрации към единно звено в Министерския съвет. Споделените услуги в областта на финансово-счетоводните дейности ще обхванат работните процеси на текущата отчетност по всички приходи, разходи, трансфери, движение на активи и пасиви, рекапитулация и начисляване на възнагражденията на служителите в областните администрации.

Днешното решение на правителството е в съответствие със Споразумението на съвместно управление на Република България 2021-2025 г.

Източник: БТА


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички