Неделя,

Радостна новина за плевенчани! Нови работни места

От: Редакция -
2077
Радостна новина за плевенчани! Нови работни места
A
A
A

Френска компания разкрива първия си завод у нас в Плевен. Новите работни места за региона са свързани с производство за автомобилната индустрия.

Френската компания "Аквел" (ACVEL) ще прехвърли производствени мощности от завод в Турция към България, избрали са Плевен сред няколко града, каза Димитър Калдамуков, представител на компанията за България, съобщава БНР:

"Вече сме наели ръководителя на завода, който тепърва ще трябва да набере персонал, колко хора ще наеме "Аквел". Сградите са достатъчно големи, обаче по план в тях могат да работят максимум 150 човека. Надявам се до края на годината да сме приключили всичко административно и документално, за да може хората, които ще работят, да почнат да си наемат служители ,да имат честа писта пред себе си. Дейността на "Аквел" е производство на автомобилни компоненти. Това включва най-различни електрически компоненти в системите на колите - електрически дръжки, суичове за различните платки по електрическите коли, произвеждаме пластмасови компоненти, гумени компоненти, т.е една кола като я гледате тя се състои от един милиард части. Огромна част от тези части ги произвежда "Аквел"."


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com