"Радисън" става InterContinental

"Радисън" става InterContinental | StandartNews.com

Луксозният хотел ще отвори врати през 2017 година

Столичният хотел "Радисън" става InterContinental. Eдин от световните водещи хотелски оператори - InterContinental Hotels Group (IHG), ще открие първия си хотел в София, обявиха от компанията. За управлението му ще бъде отговорно дружеството "Интерхотел Гранд Хотел София". Бизнесменът Спас Русев, който през ноември купи Виваком, е собственик на софийския хотел чрез дружеството "Интерхотел Гранд Хотел София" от 2012 г., чийто изпълнителен директор е синът му Евгени Русев.

Съществуващият в момента хотел "Radisson blu", ще бъде реновиран, за да може луксозният InterContinental Sofia да отвори врати през 2017 г. Toй ще разполага със 182 стаи, седем конферентни и пет заседателни зали, лоби бар, спа и фитнес център, както и с ресторант на покрива с панорамна гледка към центъра на София.

"Щастливи сме, че подписахме договор за първия хотел InterContinental в България, който ще бъде в сърцето на София. Проектът е доказателство за това, че нашата емблематична и луксозна марка набира все повече инерция в значими градове и курорти", заяви Робърт Шепърд, директор Развитие на IHG за Европа.

"Развълнувани сме, че първият хотел InterContinental в България скоро ще отвори врати. Веригата предоставя на своите гости уникални и обогатяващи преживявания, затова за нас ще бъде чест да утвърдим стандарта на най-наложения бранд луксозни хотели и у нас", каза Евгени Русев, изпълнителен директор на "Интерхотел Гранд Хотел София".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай