Работодателите в потрес. Как ще ни се отрази теслата за Шенген

Свидетели сме на една „политическа корупция” в други държави от Шенген

Работодателите в потрес. Как ще ни се отрази теслата за Шенген | StandartNews.com

Неприемането ни в Шенген означава нелоялна конкуренция за различни отрасли и ще оскъпи българския бизнес. Това обяви пред Нова телевизия председателят на УС на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев.

„Членството на България в еврозоната, Шенген и ОИСР са национална кауза и голям приоритет, около който трябва да се обедини обществото. Готовността ни за Шенген беше потвърдена компетентните европейски институции – при това на извънредни проверки. ЕП и ЕК призоваха за наето членство”. 

По думите му сме свидетели на една „политическа корупция”, на решаване на вътрешни проблеми за сметка на развитието на един народ и на една страна. „България трябва да използва всички възможни лостове и канали за влияние. Можем да бойкотираме техните стоки, можем да не купуваме горива в техните бензиностанции. Можем да не изпращаме децата си в нидерландските университети”, посочи той.

И допълни: ”Можем да осуетим нидерландски инициативи, когато не е накърнен българският интерес. Ние апелираме към това обществото да се обедини около тези цели и партиите да спрат да се замерят с обвинения кой е виновен за случилото се. Това, че не сме в Шенген, за бизнеса означава нелоялна конкуренция за различни отрасли. Поставени сме при различни условия и това допълнително оскъпява и затруднява българския бизнес".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай