Пуснаха тока на засегнатите места в Североизточна България

Пуснаха тока на засегнатите места в Североизточна България | StandartNews.com

Всички населени места в Североизточна България вече имат ток. Това съобщиха от пресцентъра на ЕНЕРГО-ПРО. И уточниха, че електрозахранването е възстановено на над 145 000 клиенти в 530 населени места.

Над 350 екипа на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи, оборудвани със специализирана техника и подготвени за работа при зимни условия, работиха, за да се справят с възникналите след тежката зимна обстановка аварии по съоръженията от електроразпределителната мрежа. След като отстраниха стотици повреди по електропроводите, специалистите на дружеството продължават работа по локални повреди на съоръженията ниско напрежение. Компанията работи през цялото време в сътрудничество с областните и общинските власти, уточниха от дружеството.

Екипите са в готовност да реагират незабавно при възникване на нови аварии, вследствие на тежките метеорологични условия. На разположение са и 410 високопроходими автомобила, 317 екипни автомобила с нормална проходимост и 149 специализирани автомобила.
Денонощно работят и диспечерските центрове на дружеството, които осъществяват управлението на електроразпределителната мрежа и ръководят работата на екипите при възникване на аварии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай