Неделя,

Пускат два нови перона за тирове на "Капитан Андреево"

От: Редактори -
Пускат два нови перона за тирове на "Капитан Андреево"
A
A
A

Отговорни представители от двете страни на граничните пунктове Капъкуле/"Капитан Андреево" на турско-българската граница са се ангажирали с взаимни действия за премахване на опашките от чакащи тирове, които са сериозен проблем както за Турция, така и за България. Това заяви директорът на турската генерална дирекция "Митници" към министерството на търговията Мустафа Гюмюш след приключване на разговорите между делегации от двете страни на граничния пункт.

Проблемът с опашките е бил поставен на обсъждане и при посещението на турския министър на търговията г-жа Рухсар Пекджан в София (на 19 и 20 ноември) в разговорите с българската страна.

Отговорни представители на митническата управа от Турция начело с турския директор на митниците Мустафа Гюмюш и на България начело с директора на Агенция "Митници" Георги Костов са посетили двете страни на граничния пункт - "Капитан Андреево" и Капъкуле. По думите на Георги Костов с около 30% е ускорено митническото обслужване и преминаването на ГКПП "Капитан Андреево".

"Показахме на турските си колеги двата нови перона и двата кантара, които предстои да открием на нашия граничен пункт. Това е много важно, защото смятаме, че така ще ускорим още повече преминаванията и няма да има натрупвания. Подготвен е и персоналът за тяхното обслужване", отбеляза Костов.

"Проведохме много съдържателни разговори. Обсъдихме подробно и конкретно всички проблеми, както от наша, така и от българска страна, поради които опашките по ГКПП-тата представляват много сериозен проблем, договорихме важни инициативи. Вярвам, че в резултат на мерките, които ще предприемем, ще се прекратят опашките по границите и те ще останат в миналото", посочи турският директор.

Той добави, че са взети и много важни решения по отношение на електронното обслужване на документацията на тировете, преминаващи през България на път към Европа.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички