Понеделник,

Пуска ли Русия туристите у нас?

От: Редактор -
Пуска ли Русия туристите у нас?
A
A
A

Дали ще бъдат подновени полетите от Русия до България ще стане ясно на 11 май.

Очаква се до 20 май и други държави, основно европейски, да ни уведомят дали страната ни, която вече не е в опасната зона, да бъде включена в тези, от които туристите ще се връщат, без да им се налага карантина. Това съобщи за БНР Илин Димитров, председател на Варненската туристическа камара.

"За щастие Русия не е приела това за вражеските държави. В момента то се дискутира и на 11 май ще бъде взето решение дали сме включени в списъка. Спрени са полетите, но очакваме да бъде взето решението около 11 и да разберем дали не сме тотално забранени, дали небето е отворено, дали е затворено, това предстои да бъде прието", поясни в предаването "12+3" Димитров. 

Той очерта и проблема с поставянето под карантина на румънските туристи: 

"В момента положението е следното. Ако сте ваксиниран, вие не сте в карантина, но ако имате едно малко дете, когато се върнете обратно, то е под карантина, така че вие ще стоите 10 дни минимум", подчерта той.

Според  Димитров в минали години броят на румънските туристи, които са посещавали България, е бил 100 хиляди, но за тази година са под 10 хиляди.

"Причината не беше регламентът за пристигане. Той донякъде попречи, но основната причина е, че заради три дни посещение те трябва да стоят 10 дни в карантина".

Според Илин Димитров има реален шанс от юли да бъдат привлечени туристи от Германия и Обединеното кралство за почивка в България. 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички