Производителят на Мерцедес с ново име от днес

Целта е компанията да стане по-привлекателна

Производителят на Мерцедес с ново име от днес | StandartNews.com

Още една емблематична компания се рембрандира. От днес автомобилният производител Daimler сменя името и ще се нарича Mercedes-Benz Group. 

Богатата на традиции марка със звездата трябва да се използва като име на компанията, за да стане производителят по-привлекателен, заяви  председателят на Управителния съвет Ола Келениус. „Виждаме, че вниманието към Mercedes се е увеличило през последните 12 до 18 месеца", обобщи той. Обявената  цел е да утвърди Mercedes-Benz като луксозна марка. Според допълнителната информация промяната на името ще бъде вписана в търговския регистър именно днес, пише investor.bg.

Така приключва мащабното корпоративно преструктуриране, започнало в края на миналата година с отделянето на бизнеса с камиони Daimler Truck. Оттогава съществуват две отделни дружества, и двете листнати на фондовата борса. Сега Mercedes-Benz ще се концентрира върху бизнеса с леки автомобили и микробуси, пише der Spiegel.

Според експертите марката Mercedes-Benz е много ценна. През минатата година например американската консултантска фирма Interbrand я оцени на почти 51 млрд. долара. Само японският конкурент Toyota се представя по-добре сред международните производители на автомобили. Начело на списъка обаче са американските компании Apple и Amazon.

Любопитна подробност от корпоративната история на автоконцерна е, че колите Mercedes са кръстени на името на дъщерята на важен бизнес партньор на компанията.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай