Неделя,

Проф. Рачев попари надеждите на зимните курорти у нас

От: Рачо Рачев, кадър бТВ -
1378
Проф. Рачев попари надеждите на зимните курорти у нас
A
A
A

Предвид настъпващия щам Омикрон на ковид в Европа и новите рестриктивни мерки, не трябва да очакваме чуждестранни туристи у нас по празниците. Това предупреждения отправи пред бТВ проф. Георги Рачев от Българската асоциация на туристическите агенции.

По думите му несигурността действа катастрофално на туристическия бизнес в цял свят. „Видя се, че навсякъде подправят зелените сертификати, затова редица страни въведоха изискването за PCR тест преди пътуване. Българските туристи са изправени пред истинско предизвикателство“, каза проф. Рачев.

Според него при пътуване в чужбина, трябва да се сключи застраховка „Отказ от пътуване“, защото мерките се променят твърде бързо и може да се окажеш нередовен по средата на почивката. Така се гарантира, че парите няма да бъдат загубени.

„Задължително трябва да се следи информацията на министерството на външните работи преди пътуване в чужбина. Европа отново се изложи, свети като светофар – зелено, жълто, червено. В Египет казват, че не ги интересува тази светофарна уредба, искат PCR тест“, коментира той.

Допълни, че изискванията за пътуване са променили топ дестинациите.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com