Проф. Рачев попари надеждите на зимните курорти у нас

Настъпващия щам Омикрон в Европа и новите рестриктивни мерки удрят бизнеса

Проф. Рачев попари надеждите на зимните курорти у нас | StandartNews.com

Предвид настъпващия щам Омикрон на ковид в Европа и новите рестриктивни мерки, не трябва да очакваме чуждестранни туристи у нас по празниците. Това предупреждения отправи пред бТВ проф. Георги Рачев от Българската асоциация на туристическите агенции.

По думите му несигурността действа катастрофално на туристическия бизнес в цял свят. „Видя се, че навсякъде подправят зелените сертификати, затова редица страни въведоха изискването за PCR тест преди пътуване. Българските туристи са изправени пред истинско предизвикателство“, каза проф. Рачев.

Според него при пътуване в чужбина, трябва да се сключи застраховка „Отказ от пътуване“, защото мерките се променят твърде бързо и може да се окажеш нередовен по средата на почивката. Така се гарантира, че парите няма да бъдат загубени.

„Задължително трябва да се следи информацията на министерството на външните работи преди пътуване в чужбина. Европа отново се изложи, свети като светофар – зелено, жълто, червено. В Египет казват, че не ги интересува тази светофарна уредба, искат PCR тест“, коментира той.

Допълни, че изискванията за пътуване са променили топ дестинациите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай