Продадоха над 1 милион е-винетки от началото на 2020

Пикът на продажбите е бил на 31 януари

Продадоха над 1 милион е-винетки от началото на 2020 | StandartNews.com

От началото на 2020 година у нас са продадени над 1 милион е-винетки за повече от 74 милиона лева, съобщиха от АПИ. Пикът на продажбите е бил 31 януари. Тогава са били купени близо 96 хиляди е-винетки, от които 77 хиляди годишни. Годишните винетки са близо две трети от продадените от началото на тази година. През миналата 2019 година най-много винетки са били продадени на 1 февруари – 119 хиляди, 102 хиляди от които годишни, посочват от АПИ.

В сравнение с месец януари 2019 г., когато беше въведена електронната винетка и продажбите започнаха на 17 декември 2018 г., сега има повишение от 4 милиона лева в постъпленията, без цената на винетките да е била променяна. Един от факторите за това е дисциплиниращият ефект на електронната система за събиране на пътни такси и тол контрола, допълват от агенцията.

За удобство на потребителите валидността на е-винетката може да бъде проверена на сайта www.bgtoll.bg от бутона "Проверка на винетка", добавят от АПИ.

След началото на автоматичното електронно правоприлагане нарушителите ще бъдат уведомявани за санкциите, които дължат, или от екипите на тол контрола на пътя, или по пощата с електронен фиш, пише още в съобщението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай