Превозвачи на протест с над 30 автобуса из Благоевград

Превозвачи на протест с над 30 автобуса из Благоевград | StandartNews.com

Благоевград. Превозвачи се вдигнаха на протест в понеделник в Благоевград. Над 30 автобуса се събраха в района на автогарата към 09,00 часа. Малко по-късно с надути клаксони обиколиха главните улици на града.

Недоволството им е провокирано от въведената нова транспортна схема, която грубо ги ощетява за сметка на петричката частна фирма „Чона".

"Ако преди 20 години от Благоевград за София имаше 16 автобуса, сега са над 60. Беше постигнато някакво равновесие, но в момента с тази промяна има напрежение между превозвачите. На благоевградската автогара пристига въпросната петричка фирма и тръгва 5 минути преди мен за Сандански или София. Аз за какво да бия път дотам с празен рейс?! Всички трябва да сме равнопоставени, а не да се правят промени избирателно в полза на един или друг", категоричен бе управителят на най-голямата транспортна фирма в Пиринския край „Пътнически превози" ООД Петър Демерджиев.

Новото разписание е наложено от промененото време за пътуване след пускането в експлоатация на новата отсечка от автомагистрала "Струма".

Превозвачите са заканиха, че докато Министерството на транспорта не промени транспортната схема, протестните им действия няма да спрат. Протестът се организира от благоевградските транспортни фирми „Пътнически превози" ООД, „Струма 11" ООД и „Скаптопара 5" ООД. Те се обявиха срещу несправедлива транспортна схема. Превозвачите настояват Министерството на транспорта да я промени възможно най-скоро. Държавната институция е направила служебна промяна на междуградските разписания, която е в полза единствено на петричката частна фирма "Чона". Не е искано становището на Областната комисия по транспорта, твърдят протестиращите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай