Право на отговор

Право на отговор | StandartNews.com

Представляваното от мен дружество „АЛСИ" ЕООД е лицензиран пристанищен оператор на пристанище за обществен транспорт „Бургаски корабостроителници Южен Кей-Л-Порт Европа".

С голямо учудване прочетох в броя на вестник „Стандарт" от 22.03.2014 г. статия за това пристанище, в която се твърдят неверни факти. От една страна се цитира Валя Ахчиева, водеща на предаването „Открито" по БНТ, а от друга авторът на статията прави собствен коментар, като твърди че, „Валя Ахчиева разкрила афера с 500 тона газьол и снимала незаконна петролна база на бизнесмена Николай Филипов".

Нищо от цитираното не е вярно. Няма такава „афера с 500 тона газьол", нито пък „незаконна петролна база". Що се отнася до клеветническите твърдения на т.нар. „разследваща журналистка" Валя Ахчиева, ние сме инициирали съответните проверки от страна на компетентните органи – съд, прокуратура и Съвет за електронни медии, тъй като считаме, че тя е нарушила закона. Твърдим следното:

1. На пристанище за обществен транспорт „Бургаски корабостроителници Южен Кей-Л-Порт Европа" няма незаконна петролна база.

2. На пристанището в Бургас се разтоварват стоки, включително горива, при спазване на действащото законодателство, включително митническото, като разтоварените количества са надлежно записани в митническите документи. При обработката на товарите се спазват всички правила на безопасност и сигурност, така че спекулациите за взрив и опасност за града представляват клевета и набедяване.

3. В последните близо два месеца по повод твърденията на Ахчиева бяхме подложени на серия от проверки от страна на най-различни държавни и общински институции, /полиция, прокуратура, НАП, РДНСК и др./, като при нито една от проверките не бяха открити престъпления или нарушения.

4. Срещу действията на Ахчиева сме подали сигнали в компетентните институции, като и сме завели наказателно дело за клевета.

С уважение: Николай Филипов, представител на едноличния собственик на капитала на „АЛСИ" ЕООД

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай