Понеделник,

Postbank Business Run 2021 събра над 10 000 лева благотворително

От: Стандарт -
Postbank Business Run 2021 събра над 10 000 лева благотворително
A
A
A
  • Postbank Business Run 2021 събра над 10 000 лева в подкрепа на две благотворителни каузи
  • 960 участници от 87 компании се включиха в най-мащабното междуфирмено състезание с основен партньор Пощенска банка

Общо 240 отбора от 87 компании от различни бизнес сектори се включиха в благотворителното щафетно бягане Postbank Business Run 2021, което се проведе вчера на територията на Бизнес Парк София. Това е деветотоиздание на мащабното междуфирмено състезание, което се организира за пореден път от спортен клуб „Бегач“ с водещата подкрепа на Пощенска банка. Инициативата събра 960 участници, като към бегачите се присъединиха и 29 деца на възраст от 4 до 16 г., които се надпреварваха в Kids Run, извършващо се от сертифицирани треньори по програмата на IAAF–Kid’s Athletics. За петапоредна година се проведе и състезанието CEO Dash, в което се включиха 6 изпълнителни директори от различни компании.

Най-големият тиймбилдинг в България беше реализиран в подкрепа на две каузи. Събраните средства от над10 000 лв. ще бъдат дарени по проект„Детска къща“ на фондация „За нашите деца“ за предоставяне на временен семеен подслон и шанс за семейство за най-малките, кактои на фондация „Воден път“ за подкрепа надеца със специални нужди чрез кинезитерапия, водна рехабилитация и модифицирано плуване, за да могат те да пораснат като самостоятелни възрастни и да получат шанс за пълноценен живот. 

Победител в щафетата бе отборът на SAP Top Team от компанията SAP Labs с време от 1:00:32. На второ място с общо време от 1:01:21 е отбор BLINK Run Team на компанията БОРИКА АД. Третото място зае отборът Festoна Festo България с време от 1:01:51. Призът за „Най-бърз женски отбор“ и тази година бе присъден на дамския отбор SAP TechGirls от компанията SAP Labs с време 1:19:47. Второто място при тях е за отбора LazyPaws на Concentrix, a третото за отбор „Пантерите“ от банка ДСК. В състезанието за изпълнителни директори и висши мениджъри CEO Dash най-бърз сред мъжете бе Йордан Гинев от компанията Innotec, който измина разстоянието от 1 километър за 2:59, а сред дамите – Соня Николова от компанията iCard с време 4:40.

Най-добрият отбор на Пощенска банка (Postbank NoName@) се представи отлично, като зае 4-тo място с общо време от 1:04:26. Финансовата институция се включи в състезанието с общо 27 отбора.

Основна цел на Postbank Business Run е да бъде привлечено вниманието на хората към здравословния начин на живот, като се провокира у тях желанието за победа чрез екипна работа и сътрудничество в името на благородна кауза. И тази годинавсички, които нямаха възможност да присъстват на място, успяха да гледат колегите си онлайн, тъй като състезанието се излъчи на живо в YouTube. За безопасното протичане на състезанието организаторите се бяха съобразилии с всички COVID мерки, спрямо правилатa на IAAF за провеждане на състезания.

Снимки от събитието може да разгледате тук (фото кредит: KrisoKPhotography& Victor TroyanovPhotography). Цялата информация за Postbank Business Run 2021 е достъпна на: https://sofia.businessrun.bg/.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички