"Подкрепа" иска мерки за запазване на лигнитните въглища

От синдиката напомниха, че добиваните въглища се използват основно за производство на енергия, но се използват и в други отрасли на промишлеността, както и за битово отопление...

"Подкрепа" иска мерки за запазване на лигнитните въглища | StandartNews.com

Настояваме за предприемане на спешни мерки и действия от страна на българското правителство за запазване на производството на електроенергия от български лигнитни въглища. Това се посочва в позиция на Конфедеративния съвет на КТ "Подкрепа" относно „Проблемите в индустрията, енергетиката и климатичната политика“.

От синдиката изтъкнаха, че през декември предстои провеждането на 24-та Конференция на страните по Рамковата конвенция на Обединените нации по изменение на климата в гр. Катовице, Полша. Конференцията има за задача да очертае пътя към справедлив преход и създаване на достойни условия на труд и качествени работни места, в съответствие с ангажиментите от Парижкото споразумение от 2015 г.

По този повод от КТ "Подкрепа" очакват и настояват правителството да заяви официалната позиция на страната с грижа за бъдещето на българската икономика и българските граждани, основана на реална оценка на националните приоритети и прилагане на гъвкави финансови инструменти за въвеждане на иновационни технологии в производството на енергия от български изкопаеми горива, гарантиращо енергийната независимост на България. От синдиката напомниха, че добиваните въглища се използват основно за производство на енергия, но се използват и в други отрасли на промишлеността, както и за битово отопление.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай