Понеделник,

Пишат нов закон за храните

От: Стандарт -
A
A
A

Нов закон за храните готви министерството на земеделието. Това съобщи по време на дискусията на вестник Стандарт "Да на българската храна" заместник-министър Чавдар Маринов.

„Целта на новия закон е да направи храните напълно отговарящи на еврокритериите. Заедно с него в момента пишем и закон за агрохранителната верига в България. Вътре фигурира целият интегриран контрол на хранителната верига при производството на всеки един продукт“, обясни Маринов.

Той съобщи още, че се готви и нова наредба за детските храни в училище. „За нас грижата за децата е на първо място“, обясни Маринов и продължи: „Наредбата ще засяга предоставянето на плод и мляко във всички детски заведения. За нас е важно обаче да научим децата да възприемат и съхранят този хранителен режим, който би им станал начин на живот.“

470 хил. деца получават плод и мляко всеки ден. Това означава, че МЗХГ усвоява 100% от евросредствата по тази програма. „Но сега искаме в новата наредба за детското хранене да  запишем, че 50% от продуктите ще бъдат българско производство“, завърши Маринов.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички