Пишат нов закон за храните

Това съобщи заместник-министърът на земеделието Чавдар Маринов

Пишат нов закон за храните | StandartNews.com

Нов закон за храните готви министерството на земеделието. Това съобщи по време на дискусията на вестник Стандарт "Да на българската храна" заместник-министър Чавдар Маринов.

„Целта на новия закон е да направи храните напълно отговарящи на еврокритериите. Заедно с него в момента пишем и закон за агрохранителната верига в България. Вътре фигурира целият интегриран контрол на хранителната верига при производството на всеки един продукт“, обясни Маринов.

Той съобщи още, че се готви и нова наредба за детските храни в училище. „За нас грижата за децата е на първо място“, обясни Маринов и продължи: „Наредбата ще засяга предоставянето на плод и мляко във всички детски заведения. За нас е важно обаче да научим децата да възприемат и съхранят този хранителен режим, който би им станал начин на живот.“

470 хил. деца получават плод и мляко всеки ден. Това означава, че МЗХГ усвоява 100% от евросредствата по тази програма. „Но сега искаме в новата наредба за детското хранене да  запишем, че 50% от продуктите ще бъдат българско производство“, завърши Маринов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай