Петролен бос хвърли оставка. Отправи скандални твърдения

Изпълнителният директор на "Бритиш Петролиъм" подаде оставка

Петролен бос хвърли оставка. Отправи скандални твърдения | StandartNews.com

Откровение последвано от оставка направи главният изпълнителен директор на британския енергиен гигант "Бритиш петролиъм". Той призна, че не е бил "напълно прозрачен" в разкритията си за минали взаимоотношения с колеги, съобщиха от компанията, предаде Асошиейтед прес.

53-годишният Бърнард Луни пое поста през февруари 2020 г. Той се оттегля  и ще бъде заместен временно от главния финансов директор Мъри Аучинклос, съобщиха от компанията.

В изявление на фирмата се казва, че през май миналата година управителният ѝ съвет е разгледал твърдения, свързани с поведението на Луни "по отношение на лични отношения с колеги от компанията". Изпълнителният директор е разкрил малък брой минали връзки, преди да стане главен изпълнителен директор. Нарушение на правилата на компанията не е установено, се казва в изявлението.

Наскоро обаче компанията получи отново подобни твърдения и започна ново разследване. В изявлението се казва, че Луни "сега приема, че не е бил напълно прозрачен в предишните си разкрития".

"Компанията има силни ценности и управителният съвет очаква всеки в компанията да се държи в съответствие с тези ценности. От всички ръководители се очаква по-специално да действат като модели за подражание и да демонстрират добра преценка по начин, който печели доверието на другите."

ВР заяви, че все още не са взети решения относно възнагражденията, които ще бъдат изплатени на Луни.

Луни е прекарал цялата си кариера в BP, като е започнал работа като инженер през 1991 г. Като главен изпълнителен директор той обеща, че ВР ще се стреми да постигне въглеродна неутралност до 2050 г, пише БТА

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай