Събота,

Отварят кафенета и молове в средата на февруари

От: Редактор -
Отварят кафенета и молове в средата на февруари
A
A
A

„След здравеопазването и образованието, ако нивото на заболеваемостта се запази и не се увеличи, постепенно ще започнем да отваряме и другите браншове.

Първо на 4 февруари пускаме учениците от средното образование, спорта и културата. След тях, на 18 февруари идват ресторантите, кафенетата и моловете, а после и нощните заведения.

Ресторантьорите и хотелиерите са един много важен бранш, но в този момент нашите приоритети са здравеопазването, образованието, културата и спорта.” Това съобщи във Велико Търново министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

По повод заканата на представителите на хотело-ресторантьорскя бизнес, че на 1 февруари ще престанат да се съобразяват мерките за безопасност и ще отворят обектите си на своя глава, министърът каза:

„Във война сме, а една война не се печели с инат. Всички ние изпитваме затрунения и искаме да си върнем живота отново. Това което постигнахме не е малко. Но ако си позволим да оставим емоциите да ни водят, бързо ща загубим битката.

Виждате какво се случва в Англия, Франция и др. европейски страни. Следим ситуацията и няма да допуснем никакви своеволия. Само с проявен разум, интелект и дисциплина ще бъде спечелена битката с коронавируса", каза министър Ангелов.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички