Събота,

Отрицателни цени на петрола в САЩ

От: Иван Ангелов -
A
A
A

Компанията Plains All American Pipeline LP се обърна към американските производители за намаляване на производството на петрол, съобщава "Блумбърг".

Plains All American Pipeline LP осигурява транспортиране, складиране, преработка на нефт и газ. В писмото се иска от компаниите да предприемат мерки за намаляване на производството на нефт в отговор на пандемията на коронавирус.

Според агенцията това може да е признак, че американските съоръжения за съхранение на петрол преливат поради намаляване на разхода на гориво в света, причинено от разпространението на коронавирусна инфекция.

По-рано агенцията съобщи, че на пазара в САЩ са се появили отрицателни цени на петрола. В тази връзка някои производители бяха принудени да доплащат за разтоварване на складови помещения. Икономическият спад, причинен от пандемията на коронавирус, доведе до спад в търсенето на петролни продукти. В резултат на това рафинериите намаляват количествата на преработването. По този начин продавачите, които не могат да изнасят нефт с танкери, са принудени драстично да намалят разходите за суровини.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички