Отпускат 7,5 млн.лв. за парк Студентски

Отпускат 7,5 млн.лв. за парк Студентски | StandartNews.com

София. 7,5 млн.лв. ще бъдат инвестирани в проекта за парк Студентски, заяви кандидатът за народен представител от ГЕРБ Александър Ненков на среща в хотел „Витоша" с ректорите на най-успешните университети в София.

На срещата бяха обсъдени промените в Студентски град за следващия програмен период, както и свършеното досега. Основен акцент за бъдещите промени бе поставен върху проектите за цялостно саниране на общежитията, които ще включват ремонти, реконструкции, подмяна на асансьорни уредби, отоплителни инсталации и поставяне на соларна техника. Работи се и за изграждане на трамвайна линия, която да се свързва с метрото и по този начин да облекчи трафика в района.

Засегнати бяха проблемите, свързани с мораториума върху всички разпоредителни сделки в район „Студентски", както и проблемите касаещи новия подробен устройствен план и новата кадастрална карта за района. Бяха обсъдени и възможностите за бъдеща оперативна програма за Образование и наука, свързана с насърчаването на науката, научните иновации и образованието. Пред кандидатите за народни представители от ГЕРБ ректорите поставиха своите въпроси, върху които да се работи в следващия програмен период.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай