Оръжейници чакат новия собственик като месия

Работниците във ВМЗ - Сопот чакат той да им изплати забавените заплати

Оръжейници чакат новия собственик като месия | StandartNews.com

Стара Загора. Оръжейниците от ВМЗ - Сопот чакат новия си собственик като месия. Те разчитат той да им изплати натрупаните забавени заплати. Днес е крайният срок, в който кандидатът за приватизацията на завода - фирмата EМКО трябва да внесе оферта в Агенцията за приватизация.

На среща на 7 януари в столицата представителите на синдикатите получиха уверения от министрите Делян Добрев и Тотю Младенов, че най-вероятно до края на месеца ще се реши приватизацията на оръжейния завод и новият собственик ще плати забавените заплати.

Вчера стана ясно, че кризата във ВМЗ-Сопот взе първа жертва. Заради притесненията от недоимъка в понеделник е починал 59-годишен мъж. Ангел Георгиев Ангелов получи масивен инфаркт на работното си място. Според близките му причината за смъртта са безкрайните притеснения от това как ще изхрани семейството си.

Работниците в завода са изправени на ръба на оцеляването. Хората имат да вземат заплати за няколко месеца. Хладилниците им са празни, студът ги застрашава, а те са потънали в дългове. Единственият шанс за тях според правителството е продажбата на завода.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай