Очакват сериозен ръст на пазара на умни телефони

Очакват сериозен ръст на пазара на умни телефони | StandartNews.com

София. "Дойдоха трудни времена за телекомуникационния бизнес, но ние оставаме оптимисти, че нашата индустрия ще продължи да се развива". Това заяви новият главен изпълнителен директор на Мтел Танасис Кацирубас пред журналисти.

По думите му, проникването на мобилни услуги в България е 145%, което показва, че родният пазар е достигнал ниво на зрялост. Кацирубас обяви и трите основни цели пред компанията: лидерство на пазара, стабилизиране на финансовите резултати и увеличаване пазарния дял във фиксираните услуги. Докато Мтел остава първенец по отношение на мобилните услуги с 39% пазарен дял, то пазарният дял на компанията във фиксираните услуги е едва 7%. Интересно е да се отбележи, че на пазара на фиксирани услуги дейност у нас развиват повече от 250 оператори, посочи Кацирубас.

По думите му, проникването на умните телефони в страната е едва 20%, което е сериозна предпоставка за развитие на пазара и в тази посока. "Мобилните услуги, които се предлагат на българския пазар, са на много високо ниво и България може да се сравнява с всяка една страна в Европейския съюз", добави Хорст Пертъл, главен технически директор на Мтел. Tелекомът ще продължи да инвестира между 12 и 15% от приходите си в развитие и модернизация както на мобилната, така и на фиксираната мрежа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай