Сряда,

Политици с тежки обвинения към Булгаргаз. Как отговори компанията?

От: Рачо Рачев -
283
Политици с тежки обвинения към Булгаргаз. Как отговори компанията?
A
A
A

Като се има предвид спецификата на борсовата търговия на природен газ бе извършена проверка относно изнесената информация. Вследствие бе установено, че поради обичайно по-ниското потребление през уикенда от общия микс на количествата природен газ, излишните количества са реализирани на газов хъб "Балкан". Това се посочва в позиция на "Булгаргаз", цитирана от БНТ.

Тази сутрин в интервю за националната телевизия обвинения компанията отправи лидерът на АБВ Румен Петков. Петков каза, че страната ни е "харизала" вчера на Румъния 60 000 мегаватчаса газ за уикенда - нещо, което старото ръководство не е правило с месеци. Сделките са траели по 3 секунди, това не бива да бъде подминавано", обясни лидерът на АБВ. Според Румен Петков за 5 минути може да се види кои са посредниците в тези сделки.

По-късно през деня бившият премиер Бойко Борисов заяви, че управляващите "крадат", докато мислят за арести: "Арести, арести, докато те крадат. И ще докажем, че са крали в петък вечер. И то са крали с милиони", заяви Борисов.

Цитираните в медиите количества природен газ категорично не отговарят на действително продадените от "Булгаргаз", които са 37 000 мегаватчаса. Тези количества са продадени с цел подобряване на финансовото състояние на дружеството, предвид завареното положение от новия съвет на директорите на "Булгаргаз", се казва в позицията на фирмата.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички