Община Балчик продава над 300 хил. акции от капитала на „Албена” АД

Община Балчик продава над 300 хил. акции от капитала на „Албена” АД | StandartNews.com

Добрич. За пореден път община Балчик обяви за продажба притежаваните от нея 304 570 обикновени акции от капитала на „Албена" АД, представляващи общо 7.13 на сто от туристическото дружество.

Решение за продажбата на акциите бе взето още през миналата година на заседание на Общинския съвет в Белия град, като продажбата е съгласно нормативната база в страната. Акциите са обикновени безналични поименни свободно прехвърляеми от емисия ISIN код BG11ALBAAT17, всяка от които с право на един глас в Общото събрание на акционерите, право на дивидент и право на ликвидационен дял, съразмерни с номиналната стойност на акцията. Началната дата за покупка от предлаганите акции ще бъде първия ден на аукциона, която ще се определи с решението на Съвета на директорите на „БФБ - София", като аукционът ще продължи до изчерпване на предлаганото количество акции, но не повече от 45 дни.

Предстои на страниците на община Балчик и на страницата на „Първа финансова брокерска къща" ООД да бъде обявен и окончателният график, както и първоначалната минимална цена на предлагането.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай