Обсъждат добри практики в картофопроизводството

Обсъждат добри практики в картофопроизводството | StandartNews.com

„Добри практики в картофопроизводството" - това е темата на информационен семинар, който се организира в Кърджали. Основен лектор ще бъде гл. ас. Виолета Благоева от Опитна станция по картофите в Самоков. С доклади ще се включат и специалисти от Териториалния офис на Националната служба за съвети в земеделието в Кърджали.

Земеделски производители и специалисти от общинските служби по земеделие ще обсъдят важни въпроси, свързани с картофопроизводството като избор на сорт и подготовка на почвата за отглеждане на картофи, неприятели по картофите и торенето – основен фактор за получаване на устойчиви добиви. Ще бъдат разяснени и възможностите за подпомагане на земеделските стопани по мерките от Програмата за развитие на селските райони ПРСР за периода 2014- 2020.

След дискусията участниците ще наблюдават в Джебел демонстрация – сеитба на картофи в едно от полетата на Опитна станция по земеделие Кърджали. Организатори на семинара са НТС Кърджали съвместно със Селскостопанска академия и Националната служба за съвети в земеделието.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай