ОББ с нов инвестиционен кредит за бизнеса

Възможност за бизнес кредити до 2 млн. лв. за изграждане на собствена фотоволтаична централа с капацитет до 2 MW

ОББ с нов инвестиционен кредит за бизнеса | StandartNews.com
  • Нов инвестиционен кредит за бизнеса за изграждане на фотоволтаични централи от ОББ
  • Възможност за бизнес кредити до 2 млн. лв. за изграждане на собствена фотоволтаична централа с капацитет до 2 MW

Устойчивото развитие и преходът към „зелена икономика“ са една от актуалните теми за съвременното общество и предизвикателство пред повечето бизнеси в страната. С цел да улесни този преход за своите бизнес клиенти, ОББ, част от КВС Груп, предлага инвестиционен кредит за изграждане на фотоволтаични централи с мощност до 2 MW за производство на електроенергия за собствени нужди. От кредита могат да се възползват корпоративнитеклиентии малките и средни предприятия, както и земеделски производители.

Специалните условия на новия продукт включват максимален размер на инвестиционното финансиране 2 млн. лева,гратисен период до 9 месеца от стартирането на проекта и срок на погасяване до 10 години след изтичане на гратисния период. Необходимо е компаниите да разполагат с всички разрешителниза изграждането на фотоволтаичната инсталация.

Новият вид кредит е част от продуктите на ОББ за устойчиво финансиранеи е насочен към подпомагане на бизнеса за оптимизиране на разходите за електроенергия и намаляване на въглеродния отпечатък на фирмите в дългосрочен план. В случай на излишък на произведената енергия, компаниите ще могат да я продават на електроразпределителните дружества (ЕРП).

„Като финансова институция ОББ играе ключова роля в подкрепата на прехода към по-устойчиво бъдеще. Ние планираме да осъществим този преход заедно с българския бизнес. Новият инвестиционен кредит, както и другите продукти, които разработваме, са свидетелство на нашия ангажимент да предоставяме на бизнес клиентите ни висококачествени услуги и релевантни решения, адаптирани към промените.“, сподели Питър Рубен, главен изпълнителен директор на ОББ.

Всички актуални Новини

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай