Новите бизнес кредити. Ето как се кандидатства

НАП обяви условията по новата програма "Възстановяване"

Новите бизнес кредити. Ето как се кандидатства | StandartNews.com

Националната агенция по приходите (НАП) разясни как ще става кандидатстването по новата антикризисна мярка "Възстановяване". От приходното ведомство уточниха, че трябва да се представят конкретни документи пред банките партньори по мярката.

Собствениците на малки и средни предприятия, които ще кандидатстват за кредит, трябва да представят пред банките партньори удостоверение за местно лице по смисъла на чл. 4 от Закона за данъците върху доходите на физическите лица.

Това ще става чрез подаване на искане към НАП като физически лица, като агенцията ще издаде необходимия документ. Искането може да бъде подадено по два начина -  в териториалната дирекция на приходната агенция по постоянен адрес или онлайн с квалифициран електронен подпис (КЕП) или персонален идентификационен код (ПИК) през Портала за е-услуги на НАП.

В агенцията вече е създадена организация удостоверенията, необходими за участие в програмата, да бъдат издавани в най-кратки срокове. За целта е необходимо в искането кандидатите да посочат, че удостоверение за местно лице им е необходимо, за да послужи за програма „Възстановяване“.

При подаване на искането чрез електронните услуги на НАП в частта “Моля да ми бъде издадено, съответно заверено, удостоверение за българско местно лице, което следва да послужи в……“, на първи ред от падащото меню, е добавена възможност за посочване на основание „програма „Възстановяване“.

Повече информация за подаване на искането и издаване на удостоверението за местно лице кандидатите могат да намерят на сайта на НАП, а образец на бланката може да бъде изтеглен от тук. При необходимост кандидатите могат да  се обърнат към Информационния център на приходната агенция на е-mail: [email protected], както и на телефон 0700 18 700. Обаждането е на цена, съобразно тарифата на съответния оператор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай