Нова фабрика за столове отваря врати в Банско

Нова фабрика за столове отваря врати в Банско | StandartNews.com

Банско. Нова фабрика за производство на дървени столове ще заработи в Банско и ще осигури десетки работни места. Кметът на общината Георги Икономов няколко месеца преговаря с инвеститор от Троян, който 20 години се занимава с такъв бизнес.

Градоначалникът се ангажира в началото на годината с решаването на тежките проблеми в завода за столове "Пиринска мура", чийто собственик е американец. Стигна се до споразумение с ръководството на дружеството, но над 150 работници напуснаха, тъй като проблемите с плащането на заплатите им останаха нерешени. Затова Икономов започна да търси инвеститори за съживяване на производството на столове. "Длъжни бяхме да помислим за останалите на улицата работници.

Цели семейства се оказаха без работа, а това са професионалисти в направата на дървени столове. Преговорите бяха трудни, но инвеститорът ни увери, че ще открие нов завод. Той се убеди, че ще разчита на квалифицирана работна сила в лицето на освободените работници на "Пиринска мура", както и на достатъчно суровина за производството - буков материал", заяви кметът на Банско. До Нова година предприятието ще отвори врати, допълни той. Първоначално ще бъдат назначени 70 работници, с тенденция да нараснат до 150 през следващите години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай