Нов срив на Уолстрийт, кой пострада

В края на 2022 г. банката е била на 53-то място в САЩ по размер на активите

Нов срив на Уолстрийт, кой пострада | StandartNews.com

Акциите на регионалната калифорнийска банка "ПакУест" (PacWest) се сринаха на Уолстрийт, след като тя обяви, че 20 на сто от депозитите ѝ са се стопили и е изключила възможността за увеличаване на капитала в краткосрочен план, предаде АФП. 

Към 19:37 часа българско време акциите на банката се търгуваха надолу с 11,38 на сто на Нюйоркската фондова борса, предаде БНР. 

Холдингът, който контролира "Пасифик уестърн банк" (Pacific Western Bank), обяви днес в комюнике, че банката е отчела спад на депозитната си база от 20 на сто от края на миналата година. Това свиване се дължи в голяма степен на тегления от капиталово-инвестиционни компании, чиито депозити са намалели с 43 на сто. 

"ПакУест" съобщи също, че е получила инжекция от 1,4 милиарда долара ликвидни средства от компанията "АТЛАС Ес Пи партнърс" (ATLAS SP Partners)

Тази компания бе създадена през февруари от гиганта в капиталовите инвестиции "Аполо глоубъл мениджмънт" (Apollo global Management), поемайки част от дейностите по секюритизация на "Креди сюис" (Credit Suisse), с които банката се е разделила през ноември. 

За изпадналата в деликатна ситуация "Креди сюис" бе официално обявено, че ще бъде закупена от конкурента Ю Би Ес (UBS). 

В края на 2022 г. "ПакУест" е била 53-та най-голяма банка в САЩ по размер на активите, оценявани на 41 милиарда долара.

Базирана в Лос Анджелис, тя присъства основно в Калифорния, но и в Северна Каролина и Колорадо. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай