Nokia 1.3 пристигна в България с Android 10

Един от първите смартфони, комбиниращи едновременно Camera Go и Gallery Go, както и впечатляващ широк, безконтурен HD+ екран и отличителния за телефоните Nokia дизайн

Nokia 1.3 пристигна в България с Android 10 | StandartNews.com

Един от първите смартфони, комбиниращи едновременно Camera Go и Gallery Go, както и впечатляващ широк, безконтурен HD+ екран и отличителния за телефоните Nokia дизайн

Компанията HMD Global обяви, че Nokia 1.3 вече е наличен в търговската мрежа у нас на препоръчителна цена от 179 лева. Моделът съчетава модерни технологии и чисто новата операционна система Android 10 (версия Go) на изключително достъпна цена. Като един от първите смартфони с Camera Go, технология за синтез на изображения при слаба осветеност с изкуствен интелект, Gallery Go и ярък, безконтурен HD+ екран, Nokia 1.3 ви позволява наистина да виждате всичко, независимо дали сте на закрито, или на ярка дневна светлина. Това е и един от първите модели, стартиращи с Android 10 (версия Go), което позволява да се възползвате от по-висока скорост, повече сигурност и многобройни приложения в съответствие с динамичното ви всекидневиe. Устройството е готово за Android 11 (версия Go), с което ви гарантира преживяване, което се подобрява с времето.

Юхо Сарвикас, Главен продуктов директор, HMD Global: „Nokia 1 беше важна стъпка за нас в предлагането на достъпно изживяване с Android на повече фенове по целия свят. И днес правим една по-голяма крачка в тази посока. Близкото ни сътрудничество с екипа от Google ни позволи не само да представим един от първите смартфони с операционна система Android 10 (версия Go), а и да бъдем сред първите, които внедриха и изцяло новото приложение Camera Go. Комбинирахме това с нашата емблематична технология за синтез на изображения при ниска осветеност, захранвана от изкуствен интелект, за да дадем на хората възможност да улавят важните моменти по всяко време, без да се притесняват от ограничена памет за съхранение. Нашата цел беше да надградим това, което смартфонът на достъпна цена може да предложи, без да правим компромиси с ключовите модерни технологии. Затова създадохме най-новия ни достъпен смартфон с голям HD+ дисплей с подобрена яркост, като същевременно останахме верни на финландските си корени, съчетавайки производителност и функционалност с класическия скандинавски дизайн."

Модерна технология на достъпна цена

Изберете по-голямото, по-ярко и по-смело решение с красивия, безконтурен 5.71” HD+ екран и елегантен дизайн. Nokia 1.3 предоставя визуално изживяване, което е с високо качество дори при по-висока осветеност с яркост от 400 нита. Освен това с него можете да правите ефектни снимки и в по-тъмна среда с технологията за синтезиране на изображения при ниска осветеност. В допълнение към задната 8MP камера с автоматичен фокус и LED светкавица, Nokia 1.3 се предлага с 5MP предна камера с опция за усилване на яркостта, така че селфитата ви да са на съвсем друго ниво.

Nokia 1.3 е сред първите смартфони с новото приложение Camera Go. То е дело на Google и е създадено с цел ускоряване на производителността и заснемане на красиви кадри - всичко това с гаранцията, че не е нужно да се притеснявате за мястото за съхранение. Той въвежда при смартфоните от достъпния ценови клас функции като портретен режим, който, с възможността за фокусиране върху обекта, придава на снимките ви професионален вид. А най-важното е, че Camera Go проследява колко памет за съхранение на снимки и видео е останала, а след това ви помага да освободите място, така че никога да не се лишавате от най-добрите си кадри.

Този смартфон елегантно съчетава производителност и издръжлива батерия така, че феновете да могат да са в Snapchat през целия ден. Nokia 1.3 има скоростта, от която се нуждаете, благодарение на оптимизираната Qualcomm® 215 мобилна платформа и целодневния живот на батерията с 3000mAh

Ефективният изкуствен интелект среща класическия скандинавски дизайн

Времето е ценно - затова ефективността е приоритет за Nokia 1.3. Феновете могат да използват визуално търсене, за да четат на глас или да превеждат текст с Lens в Google Go. Пътешествениците пък могат просто да насочват и сканират текста, който не разбират, и той ще бъде прочетен на глас или преведен от друг език от телефона.

Снимки в движение? Nokia 1.3 е един от първите смартфони с Gallery Go, интегрирана с Camera Go, което прави всеки кадър неустоим за споделяне. Спестете време за търсенето на най-добрия кадър, дори и когато сте офлайн – Gallery Go автоматично организира снимките ви така, че лесно да намерите любимото си селфи, а можете да се възползвате и от функциите за обработка на снимки само с едно докосване.

Nokia 1.3 е и първият смартфон от серията Nokia 1, който разполага със специален бутон за Google Assistant. Той помага на феновете да задават въпроси, да следят графика си и дори да контролират осветлението само с един бутон, който се учи и адаптира все по-добре с времето.

Ефективността не бива да води до компрометиране на вашите данни. С Nokia 1.3 можете да извлечете повече от месечните си планове за данни с мощни функции за запазването им, които ви позволяват да изберете кои приложения да използват вашите данни и кога. Например, феновете на YouTube Go могат да се наслаждават на любимите си видеа в движение; изберете качеството на възпроизвеждане и дори изтеглете видеоклипове, за да ги гледате офлайн по-късно без допълнително заплащане.

Nokia 1.3 не прави компромиси и със стила. Функцииите не отстъпват на облика му, който носи всички отличителни черти на скандинавския дизайн, от стъклената му предна част и елегантния гръб с 3D нанорелеф, през издръжливия корпус до красивия, но и солиден панел, който е наличен в три зашеметяващи цвята - Cyan, Sand и Charcoal.

Готови, старт с Android 10 (версия Go)!

Като един от първите смартфони, стартиращи с Android 10 (версия Go), Nokia 1.3 е с по-висока скорост, повече сигурност и многобройни приложения, за да е в крак с ритъма на динамичното ви ежедневие. Той осигурява още по-бързо потребителско изживяване с приложенията на Android 10 (версия Go), които сега стартират с 10 процента по-бързо, отколкото при Android 9 (версия Go). Android 10 (версия Go) също включва нова форма на криптиране, която осигурява същото ниво на сигурност на данните като всяко устройство с Android, без да се компрометира производителността.

С по-леки приложения, повече памет и контрол върху това как се съхранява съдържанието ви, Android 10 (версия Go) ви помага да пестите място винаги, когато е необходимо. Nokia 1.3 е готов за Android 11 (версия Go) и ще получава гарантирани месечни актуализации за сигурност в продължение на три години и ъпдейти на операционната система за две години – част от обещанието на HMD Global да предоставя на феновете преживяване, което се подобрява с времето.

Цени и наличност

Nokia 1.3 е наличен в търговската мрежа у нас в цветове - синьозелен, пясъчен, черен графит на препоръчителна цена от 179 лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай