Назначиха нов шеф на Байер за България и Румъния

Серчин Гирей е новият Старши представител на Байер за Румъния, България и Молдова и Управляващ директор на Байер Румъния

Назначиха нов шеф на Байер за България и Румъния | StandartNews.com
  • Серчин Гирей е новият Старши представител на Байер за Румъния, България и Молдова и Управляващ директор на Байер Румъния

Серчин Гирей поема ръководството на Байер за Румъния, България и Република Молдова от предшественика й Паскал Касекуел, който ще продължи дейността си като Ръководител на веригата за доставки в Европа, Близкия изток и Африка за бизнес направлението КропСайанс. Това съобщиха от фармацевтичния гигант.

Серчин се присъединява към групата държави през септември 2017 г. и оттогава ръководи финансовите функциите в трите държави. Серчин притежава диплома по Бизнес администрация и контролинг от Германия. Тя започва кариерата си в Байер през 1999 г. в „Счетоводство и финанси“ в Турция. През 2008 г. става ръководител на „Групово отчитане“ за Байер Турция и след 2 успешни години на тази позиция продължава професионалното си развитие в Байер АГ в Германия в „Корпоративни финанси - координация на държавите от регион Европа“. През 2013 г. Серчин се завърща в Турция и от 2014 г. ръководи счетоводния екип.

„Това е време на промяна за всички нас, включително за Байер, но ние можем да гледаме напред с увереност, защото нашите основи са много солидни. Байер е лидер в областта на науките за живота и ще продължи да обслужва фермери, пациенти и здравни специалисти в Румъния, България и Република Молдова чрез своите направления КропСайанс, Фармацевтични продукти и Безрецептурни продукти. Само няколко компании са позиционирани като Байер така, че да допринасят както за подобряване на човешкото здраве, така и за изхранването на нарастващото световно население. Нашата компания се стреми към своите цели за устойчиво развитие със същата всеотдайност, коята полага и за постигането на финансовите си цели. Ще останем верни на нашата визия, особено сега, когато сегашната криза увеличи значимостта на нашите дейности в секторите на земеделието и здравеопазването за цялата общественост.“, коментира Серчин по повод назначението си.

Устойчивост и резултати в групата държави Румъния, България и Молдова

Местните операции на Групата държави достигнаха оборот от над 335 милиона евро през 2019 г., от които направление КропСайанс има 62%, Фармацевтични продукти – 27%, а Безрецептурни продукти – 11%. С производствената база за семена в Синещ, Румъния, износът на семена на Байер за 2019 година достигна над 65 милиона евро. За Байер в трите държави работят над 480 служители, а основните офиси са в Букурещ и София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай