Най-голямата марка кафе на Nestlé празнува 85 години от създаването си

Компанията работи усилено за налагане на отговорни фермерски практики за отглеждането на кафе

Най-голямата марка кафе на Nestlé празнува 85 години от създаването си | StandartNews.com

NESCAFÉ празнува 85-та годишнина

с 6,000 кафе чаши консумирани в света всяка една секунда

NESCAFÉ, най-голямата марка кафе на Nestlé празнува 85 години от създаването си. По този повод, NESCAFÉ отчита забележителен резултат в отговорното добиване на кафе – от фермерите, които го отглеждат, до начина по който то се произвежда, опакова и консумира. С 6,000 кафе чаши консумирани в света всяка една секунда, Nestlé се ангажира да използва мащаба и широкото си разпространение, за да гарантира положително въздействие върху живота на хората и планетата от кафе плантацията до чашата с кафе.

Но колко точно са 6,000 чаши на секунда?  

Представете си 6,000 души, които по едно и също време, на едно и също място едновременно отпиват от чашата си с кафе.  Това е все едно цялото население на град Дряново, Габровска област (по данни на NSI към 31.12.2021) да изпива по едно кафе всяка една секунда!

Консумацията на кафе в световен мащаб е голяма, а с позициите си Nestlé, най-голямата компания за храни и напитки в света, има силата да създаде икономическо-екологична екосистема, която да подпомага справянето с климатичните промени и да е в подкрепа запазването на природата и кафе културите.

Честването на 85-ата годишнина на NESCAFÉ дава повод да се отбележат някои от постиженията на марката в отговорното  отглеждане на кафе:

  • Кафето, на което се наслаждаваме в България е 100% отговорно добито, което означава, че NESCAFÉ гарантира проследяване на суровото кафе от една всяка плантация до всеки един дистрибуционен център.
  • Отпадъчното мляно кафе се използва за захранване на производствените центрове, което спестява енергия.
  • Разтворими кафета на NESCAFÉ използват отговорно проектираните опаковки: металните кутии и стъклени буркани NESCAFÉ могат да се използват многократно и/или да се рециклират безкрайно; наскоро и опаковките на NESCAFÉ 3в1 бяха подобрени и сега всички те могат да се рециклират.
  • В България NESCAFÉ създаде програма за събиране и рециклиране на използвани капсули NESCAFÉ Dolce Gusto® като с подкрепата на един от своите бизнес партньори организира пунктове за събиране в повече от 35 достъпни локации.

През последното десетилетие Nestlé работи усилено за налагане на отговорни фермерски практики за отглеждане на кафе по целия свят. Въз основа на тези усилия Нестле стартира и NESCAFÉ План 2030, в който дефинира своята визия за отговорно отглеждане на кафе през следващото десетилетие - да помогне на фермерите, отглеждащи кафе да преминат към регенеративни земеделски практики, които да подобрят поминъка им, както да се намалят емисиите на парникови газове.

"Отговорното отглеждане на кафе е основна ценност за NESCAFÉ и тази година ще продължим да го популяризираме в комуникацията си към потребителите. Целта ни е да запознаем потребителите с усилията ни към устойчивост, които полагаме зад тяхната чаша NESCAFÉ - от начина на отглеждане на качественото кафе до начина на производство, опаковане и доставка. Това означава, че се ангажираме да оказваме положително въздействие върху живота на производителите на кафе, както и върху планетата. Но това е възможно само благодарение на любовта и доверието на нашите потребители към NESCAFÉ", казва Атана Скалко, ръководител Напитки Югоизточен пазар.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай