Четвъртък,

Най-евтините магистрали били у нас

От: Редактор -
Най-евтините магистрали били у нас
A
A
A

Необосновано е уволнението на ръководството на Агенция "Пътна инфраструктура". В това бе категоричен в ефира на "Нова" бившият шеф на агенцията Георги Терзийски.

По думите на Терзийски именно авансовите плащания били условието, за да започне един проект да се реализира на първо място.

"Проектната готовност и разрешението за строеж не са условия за плащане на аванса. Те са следствие от плащането на аванса. Подготовката за строителството е много по-тежък процес, отколкото самото строителство", заяви уволненият шеф на Пътната агенция.

"Как са разходвани непрозрачно тези пари? Кой го казва? Аз няма как да твърдя това, тъй като съм сигурен, че това не е така. Това е още едно внушение, който никой в комисията не разясни. 5 млрд. са средства осигурени от правителството, за да се гарантира необратимостта на изграждането на големите инфраструктурни проекти, а не са по сметките на "Автомагистрали", категоричен бе Терзийски.

"В България строим най-евтините магистрали в Европа. Има изследване на Камарата на строителите, което го показва. Нека експертите да говорят."

Единствената магистрала, влизаща в класацията на най-скъпите в Европа била АМ "Люлин" със средна цена 9 млн. евро на километър

Тя обаче била проектирана и строена при предни управления - през 2005-2008 и "при съвсем други нива на цената на труда и материалите. "След това се налагаше да ремонтираме тази най-скъпа българска магистрала, оправда се Терзийски.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички