Наглост от банките! Ето новите такси

Все повече потребители предпочитат онлайн операциите

Наглост от банките! Ето новите такси | StandartNews.com

Таксите за превод на пари на гише в банката удариха нов рекорд. Тази проста наглед операция струва между 5 и 10 лева. Тарифите за операции на каса скачат непрекъснато и ще растат и за в бъдеще. Кратка справка в съобщенията на банките показва, че най-солено излизат именно най-масово използваните услуги – теглене на суми на каса, нареждане на превод и т.н. 

За сметка на това преводите през онлайн или мобилното банкиране все още са в пъти по-евтини – между 0.80 лв. и 1.20 лв. Ето защо много хора инсталираха „банка в телефона си“ или ползват домашния компютър за целта. 

Например, вътрешнобанковите преводи между отделни сметки на един и същ клиент са без такса. При превод в същата банка, иницииран през Интернет банкирането, между сметки на различни клиенти, таксата средно е 0.50 лв. 

Според различни проучвания и статистически данни, по всичко личи, че клиентите все повече използват алтернативните канали за извършване на стандартни банкови операции, като самите банки отчитат ръст между 50% и 70% в разплащанията, извършени през дигиталните канали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай