Над 200 вина ще дегустират на Августиада

Над 200 вина ще дегустират на Августиада | StandartNews.com

Стара Загора. Над 200 вина с доказани качества от Австрия, Македония, Гърция, Турция и България ще могат да опитат ценителите на Фестивала на виното и културното наследство „Августиада 2013". Второто издание на очаквания празник ще се проведе от 18 до 20 октомври, обявиха във вторник инициаторите и домакините от общината и Търговско-промишлена палата в града.

Арена на дегустациите и тази година ще бъде регионалният исторически музей. Виненото изложение ще бъде на античната улица на древната Августа Траяна. Тук посетителите само срещу 5 лв. ще могат да дегустират вино на воля и да опитат изкусителни мезета. Кулинарните изкушения ще подготвят 6 елитни готвачи от Chefs Club-овете на България и Гърция. Страна партньор на второто издание на Августиада ще бъде Австрия, която се представя много добре на световната винена карта, според експертите.

Основният акцент в тазгодишната културна програма на феста ще бъде популяризиране на античните мозайки, известно е, че античният град е бил доказан център на мозаечното изкуство. В навечерието на фестивала в Художествената галерия ще бъде открита и интересна изложба - „Златю Бояджиев и Бараците".

В последния ден по традиция ще бъде обявено виното, получило най-много гласове от посетителите на Фестивала, което ще получи и правото да носи знака на Августиада.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай