Над 300 доброволци се присъединиха към кампанията „Залесяваме активно“ на Нестле

Компанията продължава изпълнението на глобалния ангажимент да засади 200 000 000 дръвчета

Над 300 доброволци се присъединиха към кампанията „Залесяваме активно“ на Нестле | StandartNews.com
  • Близо 4 000 дръвчета бяха засадени във втория етап на партньорската кампания „Залесяваме активно“ с активното участие и на министъра на околната среда и водите Борислав Сандов

Навръх 1-ви май вторият етап на кампанията „Залесяваме активно“ предизвика над 300 доброволци, загрижени за природата да се включат в зеленото предизвикателство на Нестле България и да подкрепят с личен труд проекта „Новата гора край София-2“ на Столична община.

Така Нестле България продължава изпълнението на глобалния ангажимент на компанията да засади 200 000 000 дръвчета до 2030 г. в районите, от които набавя суровини. Само у нас компанията използва в производството си 2 500 тона родна пшеница.

Представители на ръководството на Нестле България, служители и стотици доброволци заедно с министъра на околната среда и водите Борислав Сандов засадиха близо 4 000 дъбови фиданки, като удвоиха резултатите от първата акция на Лазаровден. Инициативата е част от партньорството на компанията на проекта „Новата гора край София-2“ на Столична община, която предоставя обработен терен, инструменти и дъбови фиданки за залесяването.

„Обикновено всички хора в живота си имаме план Б за ситуациите, обаче планетата ни план Б няма. Затова вярвам, че бъдещето на планетата е важно за всеки от нас и с личния си пример зависи да оставим нещо полезно и устойчиво за децата си и поколенията напред. Точно това показахме заедно на 1-ви май – ние като отговорен бизнес, стотиците доброволци, които доведоха децата си и им подариха не само незабравим ден, но и урок за бъдещето и как да го съхраняват, представителите на Столична община, кметът на район „Нови Искър“ и кметът на с. Негован, самият министър на околната среда и водите също се нареди сред доброволците. Така се случва бъдещето“, коментира Нели Ангелова, директор „Комуникации“, Нестле, Югоизточен пазар.

 „Залесяваме активно“ на Нестле България е дългосрочен ангажимент на компанията, който ще продължи през годините и с други подобни инициативи в цялата страна. Компанията активно ще работи за създаване на устойчиви партньорства по посока на залесяване и последваща грижа с всички заинтересовани организации и институции.

В рамките на този залесителен сезон, освен засаждането на 10 000 фиданки в „Новата гора края София“, Нестле България ще продължи партньорството си със Столична община като ще засади  кестени и липи в градската част на столицата. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай