Монделийз отпразнува втория годишен „Ден на нашата цел“

Глобалният лидер в областта на устойчиво произведени продукти за похапване прави преглед на въздействието си върху околната среда

Монделийз отпразнува втория годишен „Ден на нашата цел“ | StandartNews.com
  • Глобалният лидер в областта на устойчиво произведени продукти за похапване прави преглед на въздействието си върху околната среда

Монделийз Интернешънъл отпразнува втория си годишен „Ден на нашата цел“, за да засили и допълнително активира ангажимента си към устойчивото развитие, като същевременно отпразнува и 8-та годишнина на компанията.

Денят на нашата цел“ е важен момент за нашите екипи да отпразнуват и направят своите равносметки в унисон с основната цел на компанията“, споделя Лилия Борисова, търговски директор на Монделийз България. „Този октомври ние се фокусираме върху един от приоритетите на нашата компания, свързан с устойчивото развитие и грижата за околната среда чрез съвети и активности за намаляване на потреблението на водата, ограничаване на отпадъците и пестене на енергията под мотото: „Getting our hands green for the planet”. Въпреки че пандемията създаде редица предизвикателства за хората по целия свят, ние не искаме да пропуснем възможността и заедно с нашите 80 000 колеги по целия свят да направим дори и малко, за да живеем един по-устойчив живот, като демонстрираме, че заедно сме по-силни“.

Отбелязването на този специален за компанията ден започна със сесия на живо в професионалната социална мрежа LinkedIn, в която главният изпълнителен директор на Монделийз Интернешънъл - Дърк Ван де Пут,беше домакин потемата за устойчивото и разумно хранене, заедно с експерти по темата.

Служителите на компанията по целия свят реализират редица виртуални и местни инициативи, свързани с устойчивия начин на живот и грижата за околната среда, изцяло в съответствие с препоръчителните мерки за спазване на физическа дистанция. Повече от 25 000 колеги участват в екологични микро-действия, които могат да се правят у дома, поотделно или със семейството, като около 12 000 се включат доброволно в местни организации за грижа за околната среда, за да направят планетата ни малко по-зелена. Отделно от това, компанията е организирала и множество виртуални „Зелени срещи” за приоритетите и напредъка в целите й, свързани с устойчивото и отговорно развитие.

Българският екип се включи в глобалната инициатива чрез посаждане на 79 дървета в 11 града в България в подкрепа на местната общност и в партньорство с местни институции, както и облагороди малка част от паркови пространства.

Повече за стратегията на Монделийз Интернешенъл за устойчиво производство на продукти за похапване

„Денят на нашата цел“ се основава на ангажимента на Монделийз Интернешънъл да произвежда своите продукти по правилния начин като опазва ресурсите на нашата планета, като отговори на желанията и потребностите на своите потребители всеки ден. Компанията си е поставила за цел да работи и постига резултати, които ще имат цялостно положително въздействие върху света и общностите, в които прави бизнес и се ангажира да използва по-малко енергия и вода, да намали отпадъците и емисиите. Монделийз Интернешънъл постигна и дори надхвърли целите си за екологична устойчивост, обявени за реализиране до 2020 г., като намали емисиите на CO2 в производствените операции с 15%, намали приоритетното използване на водата с 27% и намали производствените отпадъци с 21%. Този ангажимент продължава и с целите, които компанията е поставила за реализация до 2025 г., включително намаляване на емисиите на CO2 с 10% и 100% от опаковките да са рециклируеми и етикетирани с информация за възможности за рециклиране от потребителите. Повече информация за целите и постигнатите резултати, може да научите от спецалния доклад за устойчиво развитие: Snacking Made Right Report.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай