Митов: България не може да е проблем за проекта "Южен поток"

Митов: България не може да е проблем за проекта "Южен поток" | StandartNews.com

София. "България не може да е проблем за проекта "Южен поток"", заяви в парламента министърът на външните работи Даниел Митов, предаде "Фокус".

Запитан дали има претенции от страна на НАТО по повод орязването на бюджета на отбраната, Митов каза, че няма изразени такива. По повод това дали страната ни ще отговори на изказването на руския президент Владимир Путин, че България е проблемът за "Южен поток", министърът отсече, че вече сме имали отговор и той е много ясен - "България не може да е проблем за "Южен поток".

"България е направила всичко, което е трябвало да направи, и е взела много ясна позиция. Позицията ни е следната - "Южен поток", ако се изгражда, трябва да се изгражда по европейските правила и страната ни трябва да печели от него. След доклада на премиера имаме големи резерви по отношение на полезността на "Южен поток". Поискали сме от ЕК да продължи разговорите по темата и вече ще зависи от тези преговори какво ще се случи с проекта. Не приемам обаче България да бъде обвинявана за каквото и да било, още повече по този начин", каза Митов.

Стана ясно, че Томислав Дончев и Теменужка Петкова ще настояват в Брюксел ЕК да продължи разговорите построителството на газопровода, тъй като в момента, както в ЕК, така и в България, официално нищо по проекта не е прекратено.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай