Министър Балтова с тревожна прогноза за зимния туризъм

Франция и Австрия сега ще отворят и ще ни бъдат конкуренция, заяви служебният министър

Министър Балтова с тревожна прогноза за зимния туризъм | StandartNews.com

Министърът на туризма Стела Балтова заяви, че срещата с туристическия бизнес, която се проведе днес в Банско, е била продиктувана от необходимостта да имаме един много добър зимен сезон, за да продължи жизнеспособнастта на туристическия сектор. Бяха поставени стратагически въпроси, свързани с инфраструктурата, проблеми с електропреносната мрежа на места, каза министър Балтова. Тя посочи, че за да бъде избрана България за предпочитана туристическа дестинация трябва да има добра маркетингова стратегия и по този начин да могат туристите, след отпадането на ограниченията заради коронавируса, да изберат България. 

"Очаква ни много по-труден зимен туристически сезон в сравнение с миналогодишния. Франция и Австрия, които бяха затворени за зимен туризъм през миналата година, сега ще отворят и те ще бъдат конкуренция", каза министър Стела Балтова, предаде БНР. Тя изрази надежда, че ще продължат да посещават България туристи от съседните страни, както и такива от Израел. Руският пазар е също много приоритетен за страната ни, увери Балтова. По думите й много важни туристи са и тези от Великобритания.

Обсъждани са цените на лифта в Банско и на производството на изкуствения сняг. Държавата е поела ангажимент да подпомогне бизнеса с 50 лева на мегават час. 

Следващото заседание на Националния съвет по туризъм, на което ще се обсъди Националната програма за маркетинг и реклама през за 2022 година ще се проведе в Петрич, също много интересна туристическа дестинация заради археологическите разкопки, смята Стела Балтова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай