Министерство на туризма с грандиозна кампания за туристите

Това лято по българското Черноморие почиват туристи предимно от Великобритания, Израел, Чехия и Полша

Министерство на туризма с грандиозна кампания за туристите | StandartNews.com

Министерство на туризма започва мащабна рекламна кампания за привличане на български и чуждестранни туристи. Програмата е финансово обезпечена от държавата. Нашето Черноморие ще се рекламира в съседни държави - Румъния, Сърбия, Гърция, Северна Македония, Турция и Полша, съобщава БНТ.

“Работи се за удължаване на летния сезон, тъй като очакванията са месец септември да е по-слаб за вътрешния и съседни пазари”, каза служебният министър на туризма Илин Димитров след среща с представители на туристическия бранш от Варна. “Работи се за удължаване на летния сезон, тъй като очакванията са месец септември да е по-слаб за вътрешния и съседни пазари”, каза служебният министър на туризма Илин Димитров след среща с представители на туристическия бранш от Варна. Министър Димитров призова още българите, които все още не са планирали лятната си почивка, да изберат нашите курорти.

Това лято по българското Черноморие почиват туристи предимно от Великобритания, Израел, Чехия и Полша. “Бележим ръст от 40% на туристи спрямо миналата година. Има спад обаче от 25% на летовниците в сравнение с 2019 година”, отчете Илин Димитров. Голям ръст на немски туристи бележи българският туризъм това лято. За първите 6 месеца на година близо 160 000 германци са посетили България. “Ръстът на немски туристи е над 150% спрямо миналата година. Става въпрос за брой пренощували и реализирани нощувки”, заяви за БНТ Тихомир Патарински, аташе по туризъм на България в Германия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай