Мениджъри обраха наградите за икономика

Илия Терзиев и Виолина Маринова взеха оскарите на бизнеса

Мениджъри обраха наградите за икономика | StandartNews.com

София. Мениджъри са най-многобройната група победители в тазгодишния конкурс "Мистър и Мисис Икономика". Това е знак, че икономиката ни е започнала да справя по-успешно с трудностите, коментираха наградените в традиционния конкурс на едноименното списание.

Церемонията в Националния исторически музей започна с връчването на премиерната за 22-годишната история на конкурса награда за "Корпоративна социална отговорност". Победителят беше избран не от журито, а от потребителите чрез гласуване на сайта www.economic.bg. Така статуетката получи Тодор Бургуджиев от "Екопак България. В една от най-оспорваните категории - "Финанси"-"Рибарят и златната рибка" на скулптора Слави Калинов "хвана" изпълнителният директор и член на Управителния съвет на "Армеец" Цветанка Крумова. В категория "Информационни и комуникационни технологии" приза получи Анри Леви, изпълнителен директор на "Фадата". След това беше отличен и най-добрият български бизнесмен за 2013 г. в сектора "Услуги". И това беше изпълнителният директор на куриерската фирма "Спиди" Валери Мектупчиян. В една от най-сериозните категории - "Индустрия", наградата на списание "Икономика" отиде при братята Пламен и Атанас Бобокови от "Приста ойл холдинг", които бяха сред малкото наградени собственици на компании. Тази година списание "Икономика" представи за първи път и категория "Сделка на годината". Там беше отличено придобиването на "Globul" и "Germanos" от норвежката "Telenor Group". Статуетката получи Ясен Гуев, директор "Корпоративна политика" на родния телеком. Списание "Икономика" и еconomic.bg раздадоха и три специални награди. Адвокат Биляна Тончева взе приз за практиката си като консултант на компании и общини по проекти за енергийна ефективност. Генералният директор на "НИС Петрол" Иван Костадинов бе отличен за успешното пазарно навлизане на бензиностанции "Газпром" в България. Третата специална награда пък отиде при Емил Денчовски, изпълнителен директор на софтуерната компания "Абати", за създаването на електронна система за издаване на свидетелство за съдимост, част от услугите на електронното правителство.

След около час от започването на церемонията всички присъстващи с нетърпение вече очакваха и големите победители. На сцената се качи носителят на приза "Мистър Икономика" за 2012 г. проф. дтн Николай Вълканов, генерален директор на "Минстрой холдинг". Той връчи наградата "Мисис Икономика 2013" на изпълнителния директор на "Банка ДСК" Виолина Маринова. Вицепремиерът Даниела Бобева пък имаше честта да поднесе наградата "Мистър Икономика 2013". А тя отиде при изпълнителния директор на "Литекс Моторс" Илия Терзиев.

На коктейл след края на церемонията победители и гости размениха ценен опит за бъдещата си работа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай