Майкрософт пусна два нови модела Xbox

Компактната Series S е изправена пред критика, че е по-малко мощна от Series X

Майкрософт пусна два нови модела Xbox | StandartNews.com

Компанията "Майкрософт" (Microsoft) пусна във вторник на пазара два нови модела игрални конзоли Xbox, за да се възползва от бума в търсенето на игри, предизвикан от пандемията от COVID-19, съобщава Ройтерс.

Компанията описва новата серия Xbox Series X като "най-мощната конзола в света", която ще струва 499,99 долара, докато по евтината серия Xbox Series S ще струва 299,99 долара.

Стратегията на "Майкрософт" предлага на потребителите по-голям избор, но компактната Series S е изправена пред критика, че е по-малко мощна от Series X и с по-малък капацитет за съхранение.

Новите серии Xbox ще се конкурират с 6758.T PlayStation 5 на Sony Corp, която игрова конзола се очаква да стартира в четвъртък. PlayStation 5 се определя като водеща в конзолните игри по-голямата си база от фенове и по-широката гама от ексклузивни игрални заглавия, налични при нейното стартиране.

Това е първият път, когато "Майкрософт" пусна своята игрална конзола в световен мащаб в един и същи ден, като компанията заяви, че е постигнала най-високите предварителни поръчки за конзоли Xbox на различните пазари.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай