Мащабно обединение в туризма. Нов алианс

Създадоха Алианс "Българско Черноморие"

Мащабно обединение в туризма. Нов алианс | StandartNews.com

Мащабно обединение на туристическия бизнес за рестарт и развитие на сектора.

Алианс "Българско Черноморие", в който се включват представители на различни курорти, хотели, авиокомпании, Варненската и Бургаска туристическа камара и други, бе учреден тази вечер в курорта "Златни пясъци" край Варна.

Подписите си под документа положиха представители на 20 компании, свързани с туристическия бранш. Алиансът цели да обедини всички участници в туристическия бизнес, за да предприемат незабавни действия за развитие на туристическия бранд и имидж на българското Черноморие.

Последиците от ковид кризата наложиха да вземем инициативата в себе си, участниците в добавената стойност на туристическите услуги, така че да подобрим присъствието на България на международните пазари, не само генеричните, но и да разработим нови, коментира зам.-председателят на Националния борд по туризъм Мартин Захариев. Той допълни, че целта е да популяризира Българското Черноморие, да се повиши неговата репутация.

За първи път на една маса сядат различни участници от веригата на добавена стойност, включително летищата, авиокомпании и туроператорите, които имат значителен принос към входящия поток, смята Захариев.

Първата цел е да спечелим общините, каза още той и допълни, че когато бъдат приобщени към алианса, третата стъпка е да се отправи покана за участие и към редовното правителство, което и да е то.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай