Понеделник,

Мащабно обединение в туризма. Нов алианс

От: СТАНДАРТ -
290
Мащабно обединение в туризма. Нов алианс
A
A
A

Мащабно обединение на туристическия бизнес за рестарт и развитие на сектора.

Алианс "Българско Черноморие", в който се включват представители на различни курорти, хотели, авиокомпании, Варненската и Бургаска туристическа камара и други, бе учреден тази вечер в курорта "Златни пясъци" край Варна.

Подписите си под документа положиха представители на 20 компании, свързани с туристическия бранш. Алиансът цели да обедини всички участници в туристическия бизнес, за да предприемат незабавни действия за развитие на туристическия бранд и имидж на българското Черноморие.

Последиците от ковид кризата наложиха да вземем инициативата в себе си, участниците в добавената стойност на туристическите услуги, така че да подобрим присъствието на България на международните пазари, не само генеричните, но и да разработим нови, коментира зам.-председателят на Националния борд по туризъм Мартин Захариев. Той допълни, че целта е да популяризира Българското Черноморие, да се повиши неговата репутация.

За първи път на една маса сядат различни участници от веригата на добавена стойност, включително летищата, авиокомпании и туроператорите, които имат значителен принос към входящия поток, смята Захариев.

Първата цел е да спечелим общините, каза още той и допълни, че когато бъдат приобщени към алианса, третата стъпка е да се отправи покана за участие и към редовното правителство, което и да е то.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички