Марешки влага 200 млн. в нови бензиностанции

Марешки влага 200 млн.  в нови бензиностанции | StandartNews.com

До 3-4 месеца ще изградим изцяло нови, огромни бензиностанции, с по 9 бензиноколонки. Това заяви варненският бизнесмен Веселин Марешки пред Bulgaria ON AIR. Инвестицията ми в тях ще е около 150-200 млн. лв., пресметна Марешки. Ще отворим бензиностанции в цялата страна, за да сме полезни на хората, коментира още той. Марешки съобщи, че днес отваря бензиностанция в Габрово, а през следващите седмици ще отвори още 4-5 бензиностанции в други градове. Атаките срещу мен от последните дни показват в каква държава живеем, каза Марешки. "Наскоро пропътувахме цяла България, за да подпишем документите за една бензиностанция, но като пристигнахме, буквално в последния момент човекът каза, че няма да продава. Натискът върху мене е огромен", заяви той. "Още днес мога да отворя бензиностанция в София, но тя ще бъде много малка и малко хора ще могат да зареждат там. Към днешна дата имаме договорени два терена в София, разговаряме и за трети", обясни Марешки.

Няма значение на каква цена купувам горивото, а на каква го продавам, коментира бизнесменът. Купувам го от български дистрибутори, които са дистрибутори на всички тези производители, подчерта Марешки и допълни, че в момента няма директен достъп до базите на "Лукойл" и се налага да купува горивата през посредници. Горивото при нас пристига от най-югозападната точка - Банско, до североизточната - Варна. Ако не беше толкова далеч, цената ми щеше да е още по-ниска, обясни Марешки. Представете си колко километра пътува горивото до Варна, при положение, че има бази в града, посочи той.

"Питам защо, когато цената на горивото на едро беше 1,40 лв./литър, го продаваха на 2 лв. на техните бензиностанции? Защо при 30 долара за барел петрол цената на горивата беше 2 лв., а сега при 40 долара е малко над 1,70 лв.? Къде са отивали всичките тези пари от този огромен, 50-60 ст. марж, които аз наричам мародерство", коментира Веселин Марешки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай