Малките фирми с достъп до обществени поръчки

Малките фирми с достъп до обществени поръчки | StandartNews.com

София. Промените в Закона за обществените поръчки (ЗОП) са готови и другата седмица тръгват на междуведомствено съгласуване. Това обяви вицепремиерът Даниела Бобева след срещата си с членове на Клуба на жените предприемачи и мениджъри в България. Темите и въпросите, които поставиха жените предприемачиq съвпадат с първите ни стъпки, отбеляза вицепремиерът и даде пример със ЗОП и разширяването на достъпа на малките и средни фирми до обществените поръчки.

На срещата бяха дискутирани и проблеми, свързани с търговския режим, подпомагането на българския износ, намаляването на бюрокрацията.

"В края на другата седмица ще сме готови и с първите режими и административни правила, които ще отпаднат и намалеят. Всеки месец ще готвим такъв пакет", каза Даниела Бобева. Тема на разговора бяха и професионалното образование и приватизацията. Един от наболелите проблеми, който беше поставен, е за взаимоотношенията на малкия и среден бизнес с големите търговски вериги. Този въпрос предстои да бъде дискутиран, поясни Бобева. Ще бъде направен и анализ на Закона за инвестициите, като след това ще се обсъдят предложенията на бизнеса за евентуални промени. Изключително сме доволни, разговорът беше много ползотворен, каза след срещата председателят на Клуба на жените предприемачи и мениджъри в България Мариана Печеян, цитирана от агенция "Фокус". От клуба са изпратили предложения за промени на близо 12 закона, които според тях са най- важните за развитието на индустрията, за отварянето на външните пазари и за инвестициите.

"Наблегнахме на индустриализацията в държавата. Това е важно, за да тръгне България напред", добави Мариана Печеян.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай