Любима марка коли на българина отива в историята. Причината е шокираща

3500 от общо 4500 служители ще бъдат съкратени

Любима марка коли на българина отива в историята. Причината е шокираща | StandartNews.com

Още един легендарен модел автомобили отива в историята. Ford официално потвърди, че спира производството на Focus. Вече има и конкретна дата за това - 30 ноември 2025 г.

Любопитното е, че търсенето на Ford Focus в Европа се е увеличило значително преди спирането на производството. През 2023 г. са продадени повече от 100 000 хечбека и комбита, което е 27,6% повече от 2022 г., предаде БЛИЦ.

Въпреки че Focus не заема лидерска позиция в своя сегмент, продажбите му растат по-бързо от тези на повечето конкуренти, като той се нарежда на второ място по този показател след Skoda Octavia (+43,5%).

Информацията за спирането на производството на Ford Focus беше обявена още преди време, но сега профсъюзът на работниците в германската автомобилна индустрия IG Metall обяви конкретна дата за спиране на конвейера - 30 ноември 2025 г.

Според постигнатото споразумение с профсъюзите 3500 от общо 4500 служители в германския завод в Заарлуис, където се сглобява модела, ще бъдат съкратени. Ford ще предостави компенсации на освободените служители. Съкращенията ще започнат след приключване на производството, което означава в края на 2025 г..

Въпреки това около 1000 служители на Ford ще останат в компанията, вероятно за да работят върху бъдещи модели или електрически превозни средства.

Решението на Ford да прекрати производството на Focus може да е изненадващо предвид нарастващото търсене на модела.

Но компанията е правила подобни ходове и преди, елиминирайки популярни модели като Fiesta, за да освободи място за автомобили с по-добра стойност или ориентирани към бъдещето като електрическия Explorer.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Илия
преди 1 месец

Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---- https://use.my/man

Откажи